Få buy-in til marketing automation med 5 stærke argumenter

Faa buy-in til marketing automation med 5 staerke argumenter
Avatar of author
Bonnie Troigaard
bonnie@autobahncph.dk

Er du også træt af lange to do-lister med håndholdte marketingopgaver, der tager for meget fokus og tid? Eller føler du ikke rigtig, at de mange marketingkampagner skaber de forventede resultater?

Det kan både være stressende og tære på arbejdsglæden at have for mange daglige driftsopgaver, der ikke skaber resultater. Du er klar til, at der skal andre boller på suppen.

Efter lidt research har du fundet ud af, at marketing automation kan være en mulig løsning på problemet. Du kan godt se dig selv bruge teknologi til at administrere og optimere dele af din markedsføring. Samtidig kan du lide tanken om at ramme de rette personer, på det rette tidspunkt og med det rette indhold.

Så er spørgsmålet bare.

Hvordan får du buy-in til marketing automation fra chefen, så I kan effektivisere en lang række marketingaktiviteter og processer?

Her får du 5 stærke argumenter, der kan hjælpe dig med at overbevise chefen om, at marketing automation kan gavne jeres B2B virksomhed.

#1 Slip for håndholdte opgaver og processer

Når du strømliner og automatiserer flere af dine marketingaktiviteter, slipper du for at håndholde driftsopgaver og processer. Det betyder, at du og kollegerne får frigivet tid til at løse eksempelvis kreative og strategiske opgaver, som vil udvikle forretningen.

Automatiserede serier af e-mails eller opslag på sociale medier vil sørge for, at dine potentielle kundeemner ofte hører fra virksomheden. Det betyder, at mens du har travlt med andre opgaver, får I alligevel opbygget en relation til jeres publikum.

Samtidig kan du på baggrund af deres adfærd sende mere målrettede og relevante mails. Dermed gør du dem mere klar til at indlede en dialog med sælgerne. Det vil alt andet lige effektivisere sælgernes arbejde, da de ikke skal bruge så meget krudt på at ringe kold kanvas.

#2 Kom foran konkurrenterne med marketing automation

Er jeres konkurrenter ikke allerede hoppet med på marketing automation-bølgen? Så er det nu, I har mulighed for at få et kæmpe forspring. Eller selv undgå at blive hægtet yderligere af.

Mange B2B virksomheder har endnu ikke indset, at der skal mere end et website, nogle opslag på sociale medier og en kampagne i ny og næ til at tiltrække og fastholde nye kundeemner.

Læs også: Sådan hjælper datadrevet marketing dig med at skabe bedre resultater

Med den rette indsamling og visualisering af data får du og hele organisationen nye indsigter. De indsigter kan understøtte de valg og fravalg af marketingaktiviteter, du uundgåeligt skal træffe for at arbejde mest målrettet.

#3 Du bliver klogere på dine kunder

En stor gevinst ved at arbejde med datadrevet marketing er, at du bliver nødt til at forholde dig til kunderejsen. Dermed kan du næsten ikke undgå at skabe en bedre kundeoplevelse, efterhånden som du bliver klogere på deres behov, udfordringer og købsmønstre. 

Læs også: Få styr på din buyer persona og købsrejsen med disse 2 metoder

Med et marketing automation-system kan du tracke og analysere dine kundeemners præferencer og interesser. Du får altså en masse ny data om, hvordan dine kontakter reagerer på dine automatiserede marketingindsatser. Det betyder, at du konstant kan arbejde på at forbedre dem.

#4 Marketing og salg får et tættere samarbejde

Du kan bruge dit marketing automation system til at automatisere både kommunikation og arbejdsgange i flere afdelinger end marketing. Salgsafdelingen er et oplagt sted at starte.

Det mest optimale er at have et CRM-system, som både salg og marketing er koblet op på. Det giver mulighed for at vedligeholde informationer om leads og kunder. Når CRM-systemet oven i hatten er koblet op på websitet og kan tracke adfærd, er der mange gevinster at hente.

Det er eksempelvis oplagt at sende opfølgende salgsmails helt automatisk de rette steder i kunderejsen. Det er også oplagt at sende en automatisk besked afsted til sælgerne. Fx når en kontakt har opnået en tilpas høj lead score, der indikerer, at det er et varmt lead. Her bliver det virkelig interessant, og det vil være en af dine trumfer til at skabe buy-in til marketing automation.

Med en lead score i hånden bliver det nemmere for sælgerne at prioritere leads, som har udvist interesse. Lead scoren viser, at et lead har opnået en vis værdi ved at leve op til nogle kriterier, du har sat op. Eksempelvis ved at have den rette kundeprofil. Og fordi vedkommende har kigget på vigtige produktsider, prissiden eller på anden vis har engageret sig med virksomhedens digitale kanaler.

Læs også: Guide til B2B lead scoring

I marketingafdelingen vil du også opleve, at lead scoring kan hjælpe dig med at effektivisere dit arbejde og skabe resultater. Du kan differentiere og forfine dine marketingbudskaber, så de passer til udvalgte segmenter, der befinder sig i forskellige faser af købsrejsen.

#5 Det er nemt at komme i gang

Det behøver ikke være så svært at komme i gang med marketing automation, som du eller din chef måske tror. 

Først og fremmest kræver det et teknisk setup og nogle tekniske kompetencer. Det behøver ikke være en udpræget dyr fornøjelse, da der findes marketing automation systemer i forskellige prisklasser.

Derudover kræver det en strategi, udvikling af personaer og afdækning af kunderejsen, en content plan og en masse indhold.

Tænker du, at at det virker lidt uoverskueligt? Der er selvfølgelig hjælp at hente.

Eksempelvis hos et marketing automation-bureau som Autobahn. Vi har specialiseret os i at hjælpe mindre og mellemstore B2B virksomheder med en marketing automation løsning på abonnement. Dermed slipper du for at bøvle med det tekniske selv. 

Har du allerede et marketing automation system som HubSpot, Active Campaign eller Marketo? Det kan vi også hjælpe dig med at få styr på, så du kan fokusere på andre ting.

Lad os tage en snak, hvis du er nysgerrig på at høre, hvordan vi kan hjælpe dig med dine udfordringer.

Vi stiller selvfølgelig også gerne op til et møde med din chef. Så kan vi hjælpes ad med at skabe buy-in til marketing automation.