DMARC, DKIM og SPF – styrk din virksomheds email sikkerhed.

DMARC DKIM og SPF. Styrk din virksomheds email sikkerhed
Avatar of author
Kasper Larsen
kasper@autobahncph.dk

Email-kommunikation er for de fleste virksomheder et vigtigt værktøj i hverdagen, og driftsproblemer er ikke uden omkostninger. Derfor er netop sikkerheden omkring dine e-mails vigtig. DMARC, DKIM og SPF er tre vigtige protokoller, der arbejder sammen for at beskytte dine e-mails mod svindel, phishing, men også forbedre leverancen af dem. Lad os kigge nærmere på deres betydning for din virksomheds e-mail-sikkerhed.

DMARC: Få styrket sikkerheden

DMARC (Domain-based Message Authentication, Reporting, and Conformance) er en kraftfuld protokol, der kontrollere hvordan modtagende mailservere skal håndtere indgående e-mails fra dit domæne. Ved at fastsætte retningslinjer for godkendelse af e-mails baseret på SPF- og DKIM-validering, reducerer DMARC risikoen for phishingangreb og forhindrer samtidig forfalskede emails i at nå modtagerne. Det giver også mulighed for rapportering om email-authentificering, så du kan overvåge og forbedre din e-mail-sikkerhedskonfiguration.

DKIM: Identificer afsenderens autenticitet

DKIM (DomainKeys Identified Mail) er en metode til at signere udgående e-mails med en unik nøgle, der ligger i en DNS-record på dit domæne. Denne signatur giver modtagende servere mulighed for at verificere, at afsenderen af e-mailen er legitim og tilhører det angivne domæne. DKIM øger dermed tilliden til afsenderens autenticitet og hjælper med at forhindre spoofing og falske e-mails.

SPF: Definer tilladte mailservere

SPF (Sender Policy Framework) er en anden protokol, der informerer andre mailservere om, hvilke mailservere der er autoriserede til at sende e-mails fra dit domæne. Den korrekte konfiguration af SPF-records reducerer sandsynligheden for, at dine e-mails bliver blokeret af modtagernes spamfiltre og sikrer, at dine e-mails når frem til modtagerne.

Konklusion

Implementeringen af DMARC, DKIM og SPF er afgørende for at sikre din virksomheds e-mail-sikkerhed. Disse protokoller arbejder i samklang for at autentificere afsenderen, forhindre svindel og phishing samt forbedre leveringssikkerheden. At investere i disse sikkerhedsforanstaltninger er en investering i din virksomheds troværdighed og pålidelighed i den digitale verden.

Vil du vide mere om hvordan du sikre dit domæne, så har du mulighed for at booke 30 min. gratis sparring med vores ekspert Jesper Goos.

Center for Cybersikkerheds anbefaling

Center for Cybersikkerheds vejledning og anbefalinger til at øge din virksomheds modstandsdygtighed over for phishing, misbrug og forfalskning af organisationens maildomæne. Læs mere her